IMG_8369-e1568818440657.jpg

Kids Reporters bij Swim to Fight Cancer

Zondag 15 september zwommen er ruim 50 kinderen mee tijdens Swim to Fight Cancer in ‘s-Hertogenbosch. Zij hadden allemaal hun eigen redenen om de KidsSwim van maar liefst 800 meter te zwemmen en zich daarvoor te laten sponsoren. De Kids Reporters West waren aanwezig bij de Swim en interviewden Liesbeth, een deelneemster van 13 jaar uit den Bosch West. En ze vroegen haar het hemd van het lijf:

Het interview met Liesbeth door Dewi, Insaf en Imme

Hoi, hoe heet je en hoe oud ben je? Ik ben Liesbeth en ik ben 13 jaar.

Waarom doe je mee aan Swim to Fight Cancer? Ik doe mee omdat mijn oma kanker heeft gehad en er net van genezen is en mijn opa er aan doodgegaan is.

Heb je al eerder meegedaan?  Ja, twee jaar geleden heb ik ook meegedaan want het is ook om de twee jaar.

Heb je veel geoefend?  Ja, ik heb in de zomer heel veel gezwommen met mijn vriendinnen. Dan gingen we heel vaak het meer overzwemmen om te trainen.

Zit je ook op zwemmen? Nee, ik zit niet op zwemmen.

Doe je dit samen met iemand?  Ja, ik zwem samen met mijn moeder.

Hoe heb je mensen gevonden die jou gingen sponsoren? Ik heb in mijn klas verteld en mijn moeder heeft het haar vrienden verteld dat ik mee zwem en dat ze me dan kunnen sponsoren.

Hebben veel mensen je gesponsord?  Ja, best wel veel!

Hoeveel geld heb je opgehaald?   Ik heb nu al 412 euro opgehaald. De vorige keer had ik ongeveer 175 euro opgehaald dus nu heb ik al wel veel meer dan de keer ervoor.

Denk je dat het zwaar wordt om 800  meter te zwemmen? Ik heb al heel vaak langere afstanden gezwommen, 2 kilometer en zo. En de vorige keer deed ik ook mee bij de IJzeren Man en daar was het even ver. Dus ik denk niet dat het heel zwaar wordt.

Waar is dat oranje ding voor dat je op je rug hebt?  Als ik dadelijk ga zwemmen dan doe ik deze achter mijn rug en dan blijft deze drijven op het water. Dan zien ze dat ik een kind ben want die hebben er een.

Dank je wel voor het interview en heel veel succes bij het zwemmen!!

Kids reporterKids Reporters bij Swim to Fight Cancer
Share this post