79679452_1461878487304670_3054961966507360256_o.jpg

Kinderboerderij De Bossche Hoeve zorgt zelf voor energie!

Op kinderboerderij De Bossche Hoeve hebben ze veel plannen om voor hun eigen energie te gaan zorgen. Daar willen de kids reporters natuurlijk meer van weten! Dus deden zij research en bedachten ze interviewvragen om precies uit te zoeken wat er allemaal gaat gebeuren op de kinderboerderij.

 

De beheerder gaf antwoord op al onze vragen zoals je kunt lezen in het onderstaande interview:

𝙒𝙞𝙟 𝙝𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙡𝙚𝙯𝙚𝙣 𝙙𝙖𝙩 𝙟𝙪𝙡𝙡𝙞𝙚 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙥𝙡𝙖𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙙𝙚 𝙠𝙞𝙣𝙙𝙚𝙧𝙗𝙤𝙚𝙧𝙙𝙚𝙧𝙞𝙟 𝙯𝙤𝙖𝙡𝙨 𝙚𝙚𝙣 𝙨𝙥𝙚𝙚𝙡𝙝𝙪𝙞𝙨𝙟𝙚 𝙢𝙚𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙯𝙤𝙣𝙣𝙚𝙥𝙖𝙣𝙚𝙚𝙡 𝙚𝙣 𝙛𝙞𝙚𝙩𝙨𝙚𝙣 𝙤𝙢 𝙚𝙣𝙚𝙧𝙜𝙞𝙚 𝙤𝙥 𝙩𝙚 𝙬𝙚𝙠𝙠𝙚𝙣. 𝙃𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣 𝙟𝙪𝙡𝙡𝙞𝙚 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙥𝙡𝙖𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙣𝙤𝙜 𝙨𝙩𝙚𝙚𝙙𝙨?
Jazeker, we hebben nu zonnepanelen op het dak, het speelhuisje komt over twee weken en over de fietsen kun je al lezen op onze website. Studenten vragen aan kinderen wat zij leuk vinden en bedenken dan nieuwe dingen.
𝙑𝙞𝙣𝙙𝙩 𝙪 𝙝𝙚𝙩 𝙡𝙚𝙪𝙠 𝙤𝙢 𝙚𝙚𝙣 𝙠𝙞𝙣𝙙𝙚𝙧𝙗𝙤𝙚𝙧𝙙𝙚𝙧𝙞𝙟 𝙩𝙚 𝙝𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣?
Ik vind het heel leuk om hier te werken. Ik vind dieren heel leuk en ik vind het ook heel leuk om verschillende mensen te ontmoeten. Het heet dan wel een kinder-boerderij maar dit is ook een plek voor grote mensen. Zo komen er veel eenzame ouderen die hier met elkaar kunnen praten bijvoorbeeld. En het is ook heel leuk dat veel mensen die hier werken stage lopen. Zij zitten op een school waar ze willen leren hoe ze dieren moeten verzorgen.
𝙅𝙪𝙡𝙡𝙞𝙚 𝙬𝙞𝙡𝙙𝙚𝙣 𝙜𝙧𝙖𝙖𝙜 𝙯𝙤𝙣𝙣𝙚𝙥𝙖𝙣𝙚𝙡𝙚𝙣 𝙢𝙖𝙖𝙧 𝙬𝙖𝙖𝙧 𝙝𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣 𝙟𝙪𝙡𝙡𝙞𝙚 𝙯𝙤𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙚𝙣𝙚𝙧𝙜𝙞𝙚 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙣𝙤𝙙𝙞𝙜?
Voor de waterpomp voor het grondwater, voor koelkasten en diepvriezers waar veel eten voor de dieren in bewaard wordt, voor dieren die warm gehouden moeten worden zoals de cavia’s en de papegaaien en voor licht bijvoorbeeld.
𝙅𝙪𝙡𝙡𝙞𝙚 𝙝𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙚𝙡 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙜𝙚𝙡𝙙 𝙞𝙣𝙜𝙚𝙯𝙖𝙢𝙚𝙡𝙙 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙙𝙚 𝙯𝙤𝙣𝙣𝙚𝙥𝙖𝙣𝙚𝙡𝙚𝙣. 𝙃𝙤𝙚 𝙝𝙚𝙗𝙗𝙚𝙣 𝙟𝙪𝙡𝙡𝙞𝙚 𝙙𝙖𝙩 𝙜𝙚𝙙𝙖𝙖𝙣?
Heel veel vragen! We hebben t.v. programma’s benaderd en de wijkkrant en de Bossche Omroep. En zo hebben bedrijven en mensen geld gegeven.

 

 

Anouska Den OudenKinderboerderij De Bossche Hoeve zorgt zelf voor energie!
Share this post