Over Kids Reporters Den Bosch

De start van Kids Reporters

Sinds eind november 2017 zijn we, Anouska den Ouden en Lesha Bosman, naar aanleiding van Het Bossche Kinderparlement gestart met de kinderredactie De Kids Reporters West. Dat bleek zo succesvol dat het inmiddels is uitgegroeid tot een stedelijke kinderredactie waarin we alle scholen in verschillende wijken in Den Bosch willen betrekken.

 

Waarom Kids Reporters?

Via de Kids Reporters leren kinderen hun talenten op een speelse manier en in de praktijk te ontdekken en te ontwikkelen. Ze vergroten hun taalvaardigheid, maken kennis met mediatechnieken, worden mediawijzer, vergroten hun sociale vaardigheid en worden gestimuleerd in hun ondernemendheid en wereldburgerschap. We vergroten het klaslokaal en breiden het uit naar de wijken waar de leefwereld van de kinderen zich afspeelt.

lesha Bosman bij KRDB

Lesha Bosman

Sinds mijn afstuderen aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg in  2001 ben ik werkzaam als freelance journalist. Naast het maken van documentaires, schrijf ik artikelen voor de Persgroep. Ook verzorg ik voor verschillende bedrijven en instellingen projectmatig communicatietrajecten. Sinds enkele jaren gebruik ik de journalistiek steeds vaker als middel om in te zetten bij projecten. Het doel is om verschillende doelgroepen een stem te geven in de samenleving. Deze projecten zijn terug te vinden op de site van de Stichting Lopend Buffet. De stichting draagt ook bij aan het project van de Kids Reporters. De verschillende instrumenten binnen de journalistiek lenen zich heel goed om kinderen taalvaardiger, mediawijzer en ondernemender te maken.

anouska den ouden van KRDB

Anouska den Ouden

Nadat ik mijn studies aan de PABO en Universiteit Tilburg had afgerond ben ik gaan werken als leerkracht op basisschool De Kruisboelijn in Den Bosch. Ik specialiseerde me in (tweede) taalontwikkeling en begrijpend lezen en maakte veelvuldig gebruik van beelden tijdens mijn lessen. Door het volgen van verschillende cursussen raakte ik steeds meer thuis in het fotograferen en maakte hiervan gebruik in de klas. Zo merkte ik dat kinderen een grote interesse hebben in hoe je zelf een mooie foto maakt. Bij de Kids Reporters breng ik mijn beide passies in praktijk; kinderen leren over fotografie en beeld en hen spelenderwijs taalvaardiger en mediawijzer maken.

Kids reporterOver ons