Buitenschool-KRW-1.jpg

Op de buitenschool: zingen en hutten bouwen!

De Kids Reporters doen verslag van groep 7 en 8 van de Kruisboelijn bij De Buitenschool

Zingen op de buitenschool!

Yinthe Folkers : Ik was eigenlijk heel bang om met mensen te zingen. Nu eigenlijk nog steeds maar niet met de mensen waar ik met de Buitenschool mee aan het zingen was. Er was ook een Kidsreporter bij dat was Daphne. En onze juf van zingen voor die dag heet Charlotte. De liedjes die we hadden gezongen die dag: I LIKE FLOWERS en Stitches en Hakuna Matata en Count on me. Je kan deze foto’s bekijken als je er meer van wil weten.

Daphne hield een interview met de muziekleerkracht van De Buitenschool. Groep 7 en 8 van De Kruisboelijn krijgen 5 dagen buiten les, bijvoorbeeld muziek.

Interview met Charlotte;
1. Wat vind je leuk aan het zingen?
Antwoord: Je wordt er vrolijk van.
2. Waarom heb je de ukelele gekocht?
Antwoord: ik vind het geluid van de ukelele vrolijk.
3. Wanneer speel je ukelele en wanneer gitaar?
Antwoord: Ik speel ukelele als ik weg ga
4. Wat is je favoriete instrument?
Antwoord: De accordeon
5. Heb je lang les gehad?
Antwoord: Nee, ik heb het geleerd met internet

 

 

Verslag hutten bouwen door Rashida

De kinderen van Basisschool De Kruisboelijn gaan de komende donderdagen naar buitenles.
Elke buitenles leren ze iets nieuws. Deze buitenles hadden ze de opdracht om hutten te maken. Ze maakten de hutten in groepjes. Het groepje koos een leider uit. Ze ontworpen eerst de hut. Toen tekenden ze hun ontwerp op papier. Toen ze klaar waren met de tekening begonnen ze te bouwen. De materialen die ze gebruikten zijn takken, touwen en stof. Ze vonden takken tussen de bomen. Ze waren hard bezig, want er waren twee groepjes per opdracht, maar het ging niet om winnen het ging vooral om Teamwork! Nadat ze klaar waren met de takken goed zetten legden ze stof er bovenop. Het leek op een echte hut! Toen ze helemaal klaar waren met bouwen gingen ze daar lekker lunchen! Het was een leuke dag!

 

Buitenschool KRW

Tot zover!

Kids reporterOp de buitenschool: zingen en hutten bouwen!
Share this post